Wijzigingen in het fasensysteem voor uitzendkrachten

Voor mensen die werken voor een uitzendbureau is er het één en ander veranderd, onder andere het fasesysteem. We leggen het graag voor je uit!

Als uitzendkracht doorloop je het fasesysteem van de NBBU, dit is de branche organisatie voor uitzendbureaus. Jouw rechtspositie is afhankelijk van in welke fase je op dat moment zit. Je krijgt bij elke fase meer rechten. Het gaat hierbij over rechten zoals de pensioenregeling, opzegtermijn en loondoorbetaling.

Onlangs is er een akkoord gekomen over een nieuwe NBBU cao voor uitzendkrachten. De belangrijkste wijzigingen die vanaf 3 januari 2022 van kracht worden vind je hieronder. Let op: deze wijzigingen gelden alleen voor uitzendkrachten die vanaf 3 januari 2022 in dienst komen. Medewerkers die al bij ons in dienst zijn vallen nog onder de oude regeling.

Aanpassing lengte fase 1-2
Fase 1-2 was in het verleden 78 gewerkte weken en dit gaat per 03-01-2022 naar 52 weken. Na 52 gewerkte weken volgt er een bepaalde tijd contract in fase 3.

Aanpassing lengte fase 3
Ook de lengte van fase 3 is veranderd. In plaats van 4 jaar kan er nog 3 jaar gewerkt worden in fase 3. Het aantal contracten blijft gelijk en is nu dus maximaal 6 contracten in 3 jaar tijd.

Wachttijd StiPP pensioen
De wachttijd gaat van 26 weken naar 8 weken. Dit betekent dat je al na 8 weken werken als uitzendkracht pensioen gaat opbouwen. Dit geldt ook voor medewerkers die al in dienst zijn bij Groene Hart Service.

Wil je meer weten over hoe dit op jouw situatie van toepassing is, dan zijn onze intercedenten natuurlijk bereikbaar voor vragen!
Publicatie datum: 06 грудня 2021