Veiligheid op de werkvloer hoogste prioriteit

De bouw is de sector waarin de meeste fatale ongelukken plaatsvinden, meldt Cobouw vorige maand. In 2018 vielen er maar liefst 20 dodelijke slachtoffers.

Ook Groene Hart Service is actief in de bouw en zet jaarlijks vele medewerkers aan het werk bij onze klanten in de wegenbouw, woningbouw, renovatie etc. Dus ook wij krijgen helaas te maken met ongevallen op de werkvloer. Natuurlijk niet alleen in de bouw, maar ook in andere sectoren.

Veiligheidsinstructies en maatregelen
Om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen proberen wij onze medewerkers altijd zo goed mogelijk te instrueren over het werk en de risico’s. Groene Hart Service is VCU gecertificeerd en organiseert verschillende opleidingen en trainingen om de veiligheid op de werkvloer te bevorderen. Bovendien zorgen we voor de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) voor iedere medewerker. Wanneer medewerkers een onveilige situatie op de werkvloer tegenkomen, wordt dit altijd direct besproken met de opdrachtgever.

Extra aandacht
Juist door dit soort cijfers van Inspectie SZW geven wij de komende maanden nog meer prioriteit aan het goed informeren en begeleiden van onze medewerkers op de werkvloer. Met name nieuwkomers vormen een kwetsbare groep en proberen we extra te begeleiden. Zo willen we ongevallen voorkomen en iedereen op een prettige en veilige manier zijn/haar werk laten doen.

Waar moet je op letten als je aan het werk gaat?
Onze intercedenten zitten er bovenop wanneer het gaat om veiligheidsinstructies. Maar toch hebben we er helaas niet altijd invloed op. Een gedeelte van de instructies vindt plaats wanneer iemand al aan het werk is bij een klant en soms wordt daar niet goed stilgestaan bij veiligheid. Bijvoorbeeld omdat men verwacht dat je het werk wel kunt of er simpelweg te weinig tijd is voor goede begeleiding.

Heb jij het idee dat er onveilige situaties op de werkvloer ontstaan? Laat het jouw contactpersoon van Groene Hart Service altijd weten, dan zorgen wij dat het wordt opgelost!

  • Heb je geen goede veiligheidsinstructies gekregen, moet je werkzaamheden verrichten die je niet begrijpt of waar je niet voor bent opgeleid, trek bij ons aan de bel!
  • Wanneer een situatie onwerkbaar of niet veilig is en kom je hier met de opdrachtgever niet uit, laat het ons weten.
  • Gebruik de PBM’s die je van ons hebt ontvangen op de juiste manier! Veel incidenten tijdens het sloopwerk ontstaan bijvoorbeeld omdat medewerkers geen veiligheidsbril dragen. Draag die bril/helm/veiligheidshandschoenen dus!
  • Mis je een beschermingsmiddel of is er iets aan vervanging toe? Neem contact op met je vestiging.

Als we met zijn allen hier ons best voor doen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen veilig zijn werk kan doen en we zo min mogelijk ongevallen hoeven te registreren. Weet dat jouw contactpersoon altijd voor je klaar staat om je te begeleiden bij je werk.

Publicatie datum: 15 квітня 2019