Grote groep Oekraïense medewerkers op zoek naar werkplek

Zo’n 3 maanden geleden kwamen de eerste Oekraïense vluchtelingen in dienst bij uitzendbureau Groene Hart Service. Het enorme succes van deze nieuwe weg die Groene Hart Service insloeg was niet te voorspellen. Binnen enkele maanden tijd werken meer dan 100 Oekraïense medewerkers in vele verschillende functies in het groen, de recycling en productie. Naar volle tevredenheid van zowel medewerkers als de klanten. En dat in een tijd van een enorm krappe arbeidsmarkt. “De medewerkers zijn zeer gemotiveerd om aan de slag te gaan. Zij zijn vaak al maanden opgevangen in een noodopvang en staan te springen om zich nuttig te maken. Een grote groep is bovendien beschikbaar om direct aan het werk te gaan,”, vertelt Sifra Niemeijer, commercieel manager van Groene Hart Service.


Vanuit een hart voor de vluchtelingen uit Oekraïne en een achtergrond in vrijwilligerswerk op vluchtelingenlocaties zijn de Russisch sprekende recruiters van Groene Hart Service zich in gaan zetten om deze mensen aan een baan te helpen. Het hart voor mensen, dat al meer dan 25 jaar de basis is van alle werkzaamheden van uitzendbureau Groene Hart Service, heeft ons ertoe gezet om geschikte werkplekken te zoeken voor deze doelgroep. Bovendien bieden de Oekraïense vluchtelingen die momenteel in Nederland verblijven lucht voor veel bedrijven in deze krappe arbeidsmarkt. Vanuit Reeuwijk, Amsterdam, Apeldoorn, Nieuwegein en Rosmalen werven en plaatsen de recruiters van Groene Hart Service de medewerkers landelijk bij vele klanten, vaak inclusief een bedrijfsauto en/of noodzakelijk gereedschap. De medewerkers hebben grote wens te werken in functies als productiemedewerker, inpakker of sorteerder.

De ervaring leert dat deze medewerkers zonder problemen kunnen meedraaien in de organisatie bij veel van onze klanten. Sommige medewerkers spreken Engels, anderen alleen Oekraïens of Russisch. Maar dankzij de Russisch sprekende contactpersonen van Groene Hart Service, die de medewerkers begeleiden bij hun eerste werkdag en kunnen helpen met vertalingen, is de taal geen belemmering om deze groep medewerkers in uw organisatie een werkplek te bieden.

Wilt u meer informatie?


Kan Groene Hart Service u helpen met anderstalig personeel of heeft u vragen? Neem contact op met Sifra Niemeijer via 06-83521742 of via sn@groenehartservice.nl

Publicatie datum: 22 вересня 2022