Doorgroeien in de bouw

“Ik wil graag timmerman worden, lekker in de buitenlucht werken, zo blijf ik jong.” Een mooie motivatie van onze bouwvakhulp Tarik Sari (links), die door Groene Hart Service en Stichting Doorzaam wordt opgeleid tot Timmerman om zijn kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren.

Groene Hart Service zet zich in voor de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten. In samenwerking met stichting Doorzaam zijn een aantal van onze uitzendkrachten momenteel bezig met een traject, waarin zij onder begeleiding van een coach doelen stellen waar zij in hun loopbaan naartoe willen groeien.

Door middel van interventiesessies met een coach hebben deze uitzendkrachten een plan opgesteld om dit doel te behalen. Dat kan zijn door een opleiding of cursus te volgen, maar ook door bijvoorbeeld een budgetcoach in de hand te nemen of loopbaanbegeleiding te krijgen.

Tarik Sari is één van de uitzendkrachten die meedoet aan dit traject. Hij is bouwvakhulp bij Bouwbedrijf van Dillen en in dienst bij Groene Hart Service. Hij heeft het erg naar zijn zin en wordt bovendien erg gewaardeerd. Zowel de uitvoerder op het project waar hij werkzaam is, als zijn collega’s en de bewoners in de wijk lopen met hem weg.

“Ik hou mij bezig met opruimwerkzaamheden, licht montagewerk, laden en lossen van bouwmaterialen met de heftruck en assisteren van vaklieden. Ik doe van alles!”, vertelt Tarik trots.

We vroegen Tarik naar zijn toekomstplannen en ambities. Hij wil graag een vak leren in de bouw zodat hij breder inzetbaar wordt. Zijn eerste idee was metselaar te worden. “Ik heb al eens geassisteerd als opperman bij de metselaar, dus dat lijkt me leuk. Ik heb het overlegd met Wim (uitvoerder, red.), maar die vond het niet verstandig om metselaar te worden gezien mijn leeftijd.”, vertelt Tarik. “Stichting Doorzaam helpt mij nu om een opleiding tot Timmerman te volgen. Dit is lichter werk dan een metselaar, je bent veel in de buitenlucht bezig en dat houdt mij jong. Ik vertrouw erop dat het me lukt om Timmerman te worden.”

Bekijk de video die we hebben opgenomen met Tarik hier! Publicatie datum: 11 листопада 2019