Oleksii

Mijn verhaal

Ik heb twintig jaar in één van de fabrieken van Oekraïne gewerkt. Mijn carrière begon als slotenmaker en geleidelijk heb ik me opgewerkt tot senior onderhoudsmonteur. Mijn werk heeft mij altijd voldoening gegeven en ik dacht nooit aan het veranderen van beroep. Het werken met machines is iets wat ik ontzettend leuk vind. Toen ik nog een kind was, is dit ontstaan. Ik werkte samen met mijn ouders op de boerderij en hielp ze met allerlei werkzaamheden. Door de oorlog is ons leven drastisch veranderd.

In 2021 kwamen we erachter dat onze zoon ernstig ziek was. Hij heeft daardoor veel tijd moeten doorbrengen in het ziekenhuis in Kharkov, waar hij een complexe behandeling kreeg. Toen de bombardementen op 3 maart begonnen, werd de evacuatie ingezet en iedereen werd verwezen naar verschillende andere landen. Dit was ongelooflijk moeilijk. We kwamen aan in een nieuw land met een nieuwe taal, regels die we niet kenden en ons kind had serieuze behandelingen en zorg nodig. Deze situatie was gewoon verschrikkelijk. We zijn alle vrijwilligers die ons op dat moment hebben geholpen enorm dankbaar.

De eerste drie maanden woonden we in een pleeggezin, wat ons hielp met de nieuwe omgeving en hoe om te gaan met onze documenten. Daarna kregen we de kans om een huis te huren en toen werd het tijd om op zoek te gaan naar werk. Ik heb nooit de hoop verloren en ben altijd blijven geloven dat alles goed zou komen. En dit gebeurde gelukkig! Vanaf het moment dat ik in Nederland aankwam, ben ik bij Groene Hart Service gaan werken. Via een vacature kwam ik in contact met Barbara. Ondanks dat ik verschillende aanbiedingen kreeg van andere uitzendbureaus, besloot ik direct om bij GHS te gaan werken. GHS heeft mij geholpen bij het vinden van een leuke baan, op slechts 15 minuten fietsen van mijn huis. Echt de perfecte locatie voor mij!

En nu, na al een jaar werkzaam te zijn voor GHS, werkt mijn vrouw ook inmiddels bij GHS. Wij geloven beide dat er veel nieuwe en interessante mogelijkheden voor ons zijn. Een groot pluspunt van GHS is de aanwezigheid van Oekraïens sprekend kantoorpersoneel. Wij kunnen altijd contact met hen opnemen, zonder dat er een tolk bijgehaald moet worden.