Hanna

Mijn verhaal

Vanwege de huidige situatie in Oekraïne hebben we er noodgedwongen voor moeten kiezen om naar Nederland te verhuizen. Samen met mijn familie hebben we dit moedige besluit genomen en we hebben geen moment spijt gehad van onze beslissing. In Oekraïne hadden we een warmer en zonniger klimaat maar de omstandigheden om hier in Nederland te werken zijn geweldig en zeer comfortabel. De organisatie van het Rode Kruis heeft ons destijds geholpen met de verhuizing. Nu wonen we sinds Juni 2022 in Nederland, bij een opvanglocatie voor Oekraïners in Almere.

Via onze vriend hoorde we van Groene Hart Service. Nadat we gesolliciteerd hadden, werd er direct contact met ons opgenomen en kregen we een baan in de groenvoorziening aangeboden. Het team waar we in terecht zijn gekomen, is al ervaren en we luisteren dankbaar naar hun advies, zodat we het werk sneller kunnen leren. We werken graag in de groenvoorziening, tenminste... als het weer meezit. In Nederland is het fijn dat veel mensen Engels spreken. Dit is een groot pluspunt en ook de staat heeft ons huisvestiging gegeven, waarvoor we erg dankbaar zijn!

In ons team ben ik de enige vrouw. Ik ben omringd door mannen maar dit is absoluut geen probleem, want we helpen elkaar met de zwaardere taken. Ik werk samen met mijn man, mijn zoon en mijn broer. Het is geweldig dat Groene Hart Service de mogelijkheid biedt om met het hele gezin samen te werken. Binnenkort beginnen we, via GHS, met Engelse lessen. Dit geeft ons nog meer kansen om ons te ontwikkelen!