Gevorg

Mijn verhaal

Mijn naam is Gevorg en dit is mijn verhaal. In januari 2022 stond ik op een perron in Kiev. Ik was me er volledig van bewust dat op het moment dat ik in de tegemoetkomende trein zou stappen, er een einde zou komen aan het leven dat ik kende en waar ik van hield. Ik was maar een kleine stap verwijderd van mijn nieuwe leven. Het leven van een oorlogsvluchteling.

Mijn vrouw en ik hadden een mooi leven in Kiev. Ik werkte fulltime als televisieproducent en bouwde mijn carrière als artiest op door in mijn eigen band te zingen en comedyshows te doen. Begin 2022 escaleerde de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Ik moest mijn huis en land ontvluchten. Mijn vrouw en ik besloten naar Nederland te gaan, waar bijna iedereen Engels spreekt.

Na aankomst in Nederland moest ik helemaal opnieuw beginnen. Mijn eerste prioriteit was het vinden van een baan. Als je een baan en een vast inkomen hebt, geeft dat je een gevoel van veiligheid en stabiliteit. Op een dag belde een vriend van mij op en zei: "Gevorg, ben je nog op zoek naar een baan? Kom dan naar Groene Hart Service in Reeuwijk, Fokkerstraat 5". Ik ben meteen op de fiets gesprongen en 15 minuten later liep ik het GHS-kantoor uit met mijn eerste baan in Nederland.

Het is eenvoudig fysiek werk. Ik zorg voor het stedelijk groen. Het is een heel andere baan dan wat ik voorheen deed. Maar ik weet dat het hebben van een vaste baan de eerste stap is in het opbouwen van een leven in een nieuw land. Ik ben zo dankbaar dat GHS mij een kans heeft gegeven en mij stap voor stap blijft helpen. Als ik een vraag heb kan ik altijd bellen, mijn contactpersoon Thomas antwoordt altijd geduldig.

Ik hoop nog steeds dat ik op een dag zal kunnen terugkeren naar mijn geliefde Oekraïne. Voor nu neem ik dag voor dag en leg ik alle nieuwe ervaringen vast in mijn hart. Op een dag, als ik er klaar voor ben, zal ik liedjes schrijven over deze periode in mijn leven. Ik droom dat ik op een dag voor een groot publiek hier in Nederland of thuis in Oekraïne zal staan en ze diep uit mijn hart zal toezingen.