Carin

Mijn verhaal

Mijn naam is Carin en ik werk als terreinmedewerkster bij Renewi. Iedere ochtend kom ik naar het werk met mijn 45 km autootje. Iedereen herkent mij daardoor inmiddels. Wanneer ik bijvoorbeeld een vrachtwagenchauffeur onderweg tegenkom, dan zwaaien we enthousiast naar elkaar.

Als terreinmedewerkster zit ik veel op de heftruck. Dit vind ik prachtig om te doen. Eigenlijk triggeren alle grote machines mij. Niemand in mijn familie heeft dit, maar mán.. ik vind het prachtig! Zo heb ik in het verleden ook op een 10-tonner gereden en daarnaast vind ik grote zandwagens ook ontzettend mooi. Naast het heftruck rijden krijg ik de kans om ook te leren kranen. Met de kraan hijs ik ondergrondse vuilcontainers op. Dit heb ik nog niet eerder gedaan, maar juist daarom vind ik het leuk en interessant om te leren!

In het begin moesten mijn collega’s aan mij wennen, omdat ik een vrouw ben. Niet alle mannen vinden het vanzelfsprekend dat er vrouwen in de recyclingbranche werken, maar inmiddels zijn we aan elkaar gewend. En ik moet je eerlijk vertellen dat ik liever met mannen werk. Mannen klagen niet en zijn direct, ik vind dat prettiger werken. Aan klagen heb ik namelijk een hekel. Is het werk écht te zwaar voor mij, dan vraag ik mijn collega om hulp. Is het zwaar en kan ik het zelf, dan doe ik het. Ik regel mijn eigen zaken en ben niet vies van zwaar werk.

Tijdens mijn werk heb ik mijn vriend ontmoet. Dit is ook echt één van de leukere dingen! Ik smeer zijn brood en geef hem fruit mee naar het werk, maar volgende week is het zijn beurt hoor. In de pauzes zie ik mijn vriend, maar daarbuiten doen we beide ons eigen ding.

“Wat een stoer wijf” zeggen ze op de werkvloer. Het schijnt daarnaast dat ik écht goed kan rijden op de heftruck. Dat is onwijs leuk om te horen! Dankzij Groene Hart Service heb ik de baan gevonden waar ik me thuis voel en waar ik mijn passie iedere dag kan uitvoeren!