Beata

Mijn verhaal

Mijn naam is Beata. Zeven jaar geleden had ik er genoeg van dat mijn gezin gescheiden van elkaar leefde. Ik verhuisde uit mijn grote familiehuis op het Poolse platteland, nam mijn zoontje mee, pakte mijn spullen en we verhuisden naar Nederland. De plek waar mijn man al een paar jaar werkte. Zo begon mijn nieuwe leven. In het begin was dit ontzettend moeilijk. Weg van mijn familie en vrienden, geen talenkennis en een andere cultuur. Was het een moeilijke, grote beslissing? Absoluut, maar toch heb ik geen moment getwijfeld. Een gezin hoort samen te zijn.

Nadat we naar Nederland waren verhuisd, was het vinden van een eigen woning prioriteit nummer één. Ik kon me op dat moment niet voorstellen dat we samen met ons zoontje in een van de woningen van Groene Hart Service zouden wonen, maar Groene Hart Service voldeed aan onze wensen. Dankzij de openhartigheid van bedrijfseigenaar Timo en teamleider Mark, kregen wij de kans om een plek op te bouwen voor ons gezin, in wat toen nog een vreemd land was.

Timo opende letterlijk de deuren van een van de Groene Hart Service huizen. Hij liet ons tijdelijk inschrijven in de woning. Hierdoor konden we een sociale huurwoning aanvragen bij de overheid.

De eerste jaren was ik fulltime moeder. Een jaar geleden besloot ik om weer aan de slag te gaan. Ik kan niet ontkennen dat het een grote verandering voor me was. Ik zal mijn eerste werkdag nooit vergeten. Mijn man reed mij naar het bedrijf waar ik aan het werk zou gaan. Eenmaal bij mijn werkplek aangekomen, keek ik rond. Toen besefte ik dat ik omringd was door Nederlanders en dat ik niets kon verstaan van wat ze tegen me zeiden. Ik moest huilen.

Ik besloot dat ik niet zou opgeven. Elke dag werd het een beetje makkelijker. Nu is mijn doel om nieuwe certificaten te krijgen. Dankzij Groene Hart Service heb ik gratis Nederlandse les. Ik zit er ook aan te denken om nieuwe vaardigheden te leren, zoals het bedienen van een vorkheftruck. Een ding is zeker, ik zal blijven doorzetten.