Andrzej

Mijn verhaal

Mijn naam is Andrzej en ik heb mijn hele volwassen leven doorgebracht als een economische arbeidsmigrant. Wanneer je me vraagt of ik ooit overwogen heb om in Polen te werken, dan moet ik je eerlijk zeggen dat ik dit niet gedaan heb. Mijn vader en moeder gingen ook naar het zogenaamde "westen" om daar werk te zoeken. Mijn vader ontvluchtte Polen in 1983, net na het einde van de krijgswet. Toen ik 17 was, vertelde mijn moeder dat ik in Polen zou blijven om mijn school af te maken terwijl zij in Duitsland zou gaan werken. Na mijn school en mijn diensttijd in het leger kon ik dus maar één ding doen.. ik kocht een enkeltje en ging met mijn moeder mee.

Mijn moeder werkt sinds 2004 bij Groene Hart Service. Ik kwam via een ander uitzendbureau naar Nederland. Na aankomst bleek dat er, ondanks vele beloftes van het uitzendbureau, geen werk was. Gelukkig heeft Groene Hart Service mij toen uiteindelijk gevonden via Sunday.nl. We zaten al snel op één lijn waardoor onze samenwerking begon. Dit is nu 18 jaar geleden, wat vliegt de tijd!

In het begin werkte ik in veel verschillende soorten branches. De afgelopen zes jaren ben ik op mijn verzoek gedetacheerd bij hetzelfde bedrijf en ik kan met zekerheid zeggen dat dit de plaats is waar ik met pensioen wil gaan. De houding van mijn leidinggevende bij Groene Hart Service en de openheid naar de werknemers uit verschillende delen van de wereld, is wat is het meest waardeer.

Wanneer het groenseizoen voorbij is, keer ik terug naar Polen. Je zou dus kunnen zeggen dat ik de winter in Polen doorbreng en in het voorjaar keer ik terug naar het land van de windmolens.