Wil jij meer weten over het opleidingstraject groen?
Neem dan contact op met
Elton Silva Tavares
Elton Silva Tavares Sales- en recruitment specialist

Opleidingstraject volgen

Hoe gaat het in z'n werk?

Na je aanmelding plannen we met jou een kennismakingsgesprek. Als onze wensen overeenkomen en je voldoet aan de eisen volg je 2 weken lang een cursuspakket dat wij voor je hebben samengesteld. Daarmee voldoe je na afloop aan alle eisen om aan de slag te gaan bij onze opdrachtgevers en ben jij zelf al veel kennis en ervaring rijker! Het cursuspakket bestaat uit klassikale lessen, e-learning (online) en praktijklessen.

Wanneer kan ik starten?

Startdata van dit traject zijn 7 februari 2022 en 7 maart 2022. Het opleidingstraject groen duurt 2 weken, waarna je gegarandeerd aan de slag gaat als allround medewerker groenvoorziening in jouw regio. Groene Hart Service betaalt dit opleidingstraject tot allround medewerker groenvoorziening voor je. 

Hoe kan ik meedoen?

Meld je aan

Vul het aanmeldformulier in om je op te geven voor het opleidingstraject groen.

Kennismakingsgesprek

Samen bespreken we de mogelijkheden, je startdatum en waar je na afloop van de cursussen aan het werk gaat.

Leren, leren, leren

Jij volgt alle cursussen die we voor je hebben geselecteerd, bestaande uit klassikale lessen, e-learning (online) en praktijklessen. Dit duurt 2 weken. Na afloop ontvang je alle certificaten!

Aan het werk!

Na 2 weken ga je aan het werk als allround medewerker groenvoorziening in jouw regio.

Deze cursussen ga jij doen

We hebben een cursuspakket voor je samengesteld, bestaande uit 6 curussen. In 2 weken tijd volg jij dit volledige cursuspakket, dat door ons betaald wordt.
 • 1 - VCA- basis

  Tijdens de training VCA-basis wordt het belang van veiligheid, gezondheid en welzijn benadrukt bij het werken in de openbare ruimte. Je leert hoe risico’s met betrekking tot veiligheid, gezondheid en welzijn herkend kunnen worden en hoe je op een verantwoorde wijze met deze risico’s kunt omgaan.

 • 2 - Veilig werken langs de weg

  Deze cursusdag is bedoeld om kennis en inzicht te krijgen in veiligheidsaspecten en werktechnieken tijdens het werken langs de weg of op de weg. Het is belangrijk om de risico’s te herkennen en er bewust van te worden, omdat jij werkzaamheden gaat verrichten binnen en buiten de bebouwde kom, op/langs provinciale wegen en te maken krijgt met wegafzettingen en de regelgeving daarvan.

 • 3 - Wet natuurbescherming niveau 1

  Je leert tijdens deze training om op het gebeid van Wet natuurbescherming op deskundig wijze onderhoud te verrichten in het gemeentelijk groen. Het is noodzakelijk om alle risico’s te kennen van jouw handelingen voor beschermde flora en fauna.

 • 4 - Inzetten tuin- en parkmachines

  In deze training krijg jij inzicht in de risico’s, veiligheidsaspecten en werktechnieken tijdens het werken met tuin- en parkmachines. Ook leer je meer over het onderhoud van de tuin- en parkmachines en het zo praktisch mogelijk werken met de diverse gereedschappen.

 • 5 - Veilig werken met de bosmaaier

  Deze dag draait om het verkrijgen van kennis en inzicht in de veiligheidsaspecten en werktechnieken tijdens het werken met de bosmaaier. In deze praktijktraining wordt geleerd hoe op een zelfstandige en verantwoorde manier gras-, kruid- en houtachtige gewassen met de bosmaaier afgezet worden.

 • 6 - Plantsoenkennis

  Deze training is bedoeld om kennis en inzicht te krijgen in de veiligheidsaspecten en werktechnieken tijdens het werken in het plantsoenonderhoud. Om onderhoud in plantsoenen uit te kunnen voeren is kennis van onder andere beplantingen en de daarbij komende werkzaamheden van belang. Je wordt bewust van wat je doet, registreert en past je handelen daarop aan.

Meld je aan!

Starten met het opleidingstraject

Grijp jij deze kans met beide handen aan? Vul het formulier in om ons te laten weten dat jij interesse hebt in het opleidingstraject groen. Meld je aan!

Aanmeldformulier opleiding
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.