Vragen over on the job learning?
Neem gerust contact met mij op!

Wat is leren on-the-job?

Wanneer je nog geen ervaring hebt in een bepaalde functie, kun je via Groene Hart Service starten als leerling en doorgroeien tot vakman. Denk aan leerling voorman groenvoorziening, leerling betonboorder, leerling toezichthouder. Je hebt hier niet direct een opleiding voor nodig om te kunnen starten, maar in sommige gevallen is het wel nodig om naast je werk een cursus te volgen.

We hebben een aantal on-the-job leertrajecten samengesteld met onze opdrachtgevers, waarbij je start met werken als leerling en je in 1 of 2 jaar tijd (afhankelijk van de functie) toewerkt naar de functie. Een ervaren collega en leermeester begeleidt jouw dagelijks bij je werk, leert je de kneepjes van het vak en zorgt ervoor dat jij na 1 of 2 jaar het werk zelfstandig kunt uitvoeren.

Voordelen
Direct starten met werken bij een leuk bedrijf
Goede begeleiding door een ervaren leermeester in de praktijk
Je ontvangt meteen een goed salaris
Na 1 of 2 jaar ben jij vakman en voer je je functie zelfstandig uit (met bijbehorend salaris)

Hoe ziet een on-the-job leertraject via Groene Hart Service eruit?

 • Stap 1: Reageer op één van onderstaande on-the-job leerfuncties

  Bekijk het overzicht van on-the-job leerfuncties bij onze opdrachtgevers en reageer op een leuke vacature! Staat jouw droombaan er niet tussen? Neem contact met ons op, dan kunnen we bespreken wat we voor je kunnen betekenen.

 • Stap 2: Kennismakingsgesprek met onze intercedent

  We bespreken de wensen en verwachtingen van beide kanten. We laten je zien welke mogelijkheden er zijn en bij welk bedrijf je aan de slag kunt en welke cursussen en opleidingen je eventueel kunt of moet volgen.

 • Stap 3: Op gesprek bij het leerbedrijf

  Je gaat kennismaken bij het leerbedrijf waar je aan de slag gaat en je hoort door wie je wordt begeleid tijdens je inwerkperiode. Is er een match? Dan mag jij starten!

 • Stap 4: Je eerste werkdag!

  Succes met je eerste werkdag als leerling! Na de vooraf afgesproken termijn (van 1 of 2 jaar) ben jij geen leerling meer maar vakman! We houden regelmatig contact met je en begeleiden je bij je groei tot vakman.