Taalbarrière? Wel nee!

Sinds vorig jaar werken er bij Korenet meerdere Oekraïense medewerkers van Groene Hart Service. Miloud, operations manager, legt uit wat het personeel voor hem betekent!

Spanning


"Het was best spannend om te starten met het inlenen van Oekraïens personeel. De mensen hebben het één en ander meegemaakt, terwijl wij volledige focus op de werkvloer verwachten. De vraag was hoe ga je daarmee om en hoe verloopt het met de communicatie? Al snel waren we positief verrast en kwamen we erachter dat het uitstekend verliep.


Daarnaast merkte ik vanaf de eerste dag al direct op, dat het Oekraïense personeel opvallend netjes is. En dat bleek wel, want onze kleedkamer en kantine zijn in tijden niet zo opgeruimd geweest. Ik kan je vertellen dat we in het verleden ook wel eens anders gezien hebben, maar sinds de Oekraïense medewerkers er zijn, is alles onder controle."

Discipline


"Het werk wordt gezien, iedere medewerker voert zijn of haar taak goed uit, iedereen is op tijd aanwezig en de medewerkers zijn serieus. Kortom, ik heb er weinig werk aan en dat is precies waar wij als bedrijf naar op zoek waren! Discipline is erg hoog bij de Oekraïense medewerkers. Dat merk je in alles. Ik ben écht blij met de medewerkers!"

Taalbarrière? Wel nee!


"Sommige medewerkers spreken de Engelse taal, dat maakt het communiceren makkelijker. Ook wanneer er geen Engels sprekende medewerker aanwezig is, ervaren wij geen problemen. We communiceren met handen en voeten of wanneer het nodig is, via een app op onze telefoon. Dat gaat perfect, we komen er goed uit op deze manier. Ons eigen, interne personeel doet hetzelfde, we zijn écht een team. Iedereen hoort erbij. Het maakt niet uit waar je vandaan komt of wat je achtergrond is."

Russisch-sprekend personeel


"Veiligheid staat bij ons centraal. Daarom hebben wij onze voorschriften laten vertalen door het Russisch sprekende personeel van GHS, zodat de medewerkers dit kunnen begrijpen. Dit heeft ons ontzettend geholpen. Wanneer de wens er is, kunnen wij altijd contact opnemen met GHS. Zij ondersteunen ons met de taal waar nodig. Heel fijn dat we zo snel met elkaar kunnen schakelen!"

Miloud - Operations Manager bij Korenet