Heeft u vragen?
Neem contact met mij op over de mogelijkheden voor een opleidingsfunctie
Sifra Niemeijer
Sifra Niemeijer Commercieel Directeur

Invulling van een opleidingsfunctie

Kunt u in de huidige krappe arbeidsmarkt geen geschikte kandidaat vinden voor uw openstaande vacature? Wij denken graag met u mee hoe we van uw vacature een opleidingsfunctie kunnen maken. Zijn vakmensen bij u in dienst bereid om een instromer op te leiden of ziet u mogelijkheden voor een leerling die 4 dagen werkt en 1 dag naar school gaat (BBL)? In beide gevallen ondersteunen wij in de zoektocht naar een gemotiveerde leerling, de begeleiding en de kosten.

Weetje: Uit ervaring is gebleken dat BBL-ers een grotere slagingskans hebben wanneer het traject door een uitzendbureau, de werkgever en de leerling wordt aangegaan. Dit vanwege de dubbele begeleiding door twee partijen. (Stichting Doorzaam)

Stappenplan Zo gaan wij te werk
 • 1. Kennismaken en functie in kaart brengen
  Wij maken graag kennis met u en uw organisatie, en brengen samen de leerlingfunctie in kaart. Het kan gaan om een on-the-job leerfunctie, waarbij uw vakman de leerling opleidt. Een BBL traject is ook een mogelijkheid. Wij hebben hiervoor de juiste contacten met onderwijsinstellingen.
 • 2. Opleidingsplan opstellen
  Samen stellen we een opleidingsplan op. Wat wordt er van de leerling verwacht, op welke manier wordt hij of zij opgeleid en na welke termijn gaat de kandidaat zelfstandig als vakman aan de slag.
 • 3. Zoektocht naar gemotiveerde leerling

  We gaan op zoek naar een leerling voor uw functie. Dit kan zijn in ons huidige personeelbestand; iemand die omgeschoold wil worden. Maar ook spreken wij onze contacten met scholen aan of zoeken via overige wervingskanalen.

 • 4. Intakegesprek en bespreken opleidingsvoorwaarden
  Wij voeren het intakegesprek met de leerling en bespreken de opleidingsvoorwaarden.
 • 5. Voorstellen en kennismaken leerling bij u
  Indien geschikt stellen wij de leerling aan u voor en kunt u kennismaken.
 • 6. Koppelen aan een vakman en aan de slag!
  Is er een match? Dan kunt u de leerling koppelen aan een vakman bij u in de organisatie, zodat de leerling goede begeleiding krijgt. Daarna kan de leerling aan de slag!
 • 7. Regelmatig contact en begeleiding tussen intercedent en leerling
  Onze intercedenten houden regelmatig contact met de leerling, zodat we weten dat hij/zij goed op z'n plek zit en de verwachtingen waarmaakt.

Meld uw vacature voor een opleidingsfunctie bij ons aan!

Vul onderstaand formulier in als u een opleidingsfunctie heeft openstaan en ingevuld wilt hebben. Wij gaan dan samen met u op zoek naar een leerling!
Aanmelden vacature
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.