Werving & Selectie bij Groene Hart Service!

Vorige week heeft Patrick zijn contract getekend bij één van onze klanten als vrachtwagenchauffeur! Groene Hart Service heeft als partij de werving en selectie voor de klant uit handen genomen en uitzendkracht Patrick begeleid in de zoektocht naar een nieuwe baan. Werving en Selectie, een proces dat in de arbeidsmarkt vaker de ronde gaat maar, wat houdt het precies in? Wij vertellen je het graag! Wij hebben gesproken met Patrick en Sylwia die bij de laatste plaatsing betrokken zijn geweest.

Werving & Selectie
Werving is het proces waarbij kandidaten voor een functie worden gevonden en hen wordt aangemoedigd om ernaar te solliciteren. Selectie betekent het kiezen van de beste kandidaat door de werkgever en hen de baan aanbieden.

Bedrijven die vast personeel nodig hebben, maar geen tijd of capaciteit hebben om zelf op zoek te gaan naar geschikte kandidaten, komen steeds vaker in contact met arbeidsbemiddelingsbureaus en maken gebruik van de optie om werving en selectie uit te besteden. Het vinden van medewerkers, behandelen van sollicitaties, voeren van sollicitatiegesprekken en de selectie van de juiste kandidaat wordt hiermee uitbesteed aan een derde partij. Groene Hart Service biedt deze dienstverlening steeds vaker aan, naast de key business uitzenden.

Verschil tussen werving & selectie en uitzenden
Werving en selectie en uitzenden zijn twee verschillende vormen van dienstverlening waar Groene Hart Service zich mee bezig houdt.

Werving en Selectie: op basis van de vacature die bij ons door een bedrijf wordt neergelegd starten wij de zoektocht naar de juiste kandidaat. Deze werving is compleet op maat, waar vervolgens de selectie wordt uitgevoerd op basis van de verschillende profielen. De meest geschikte kandidaat wordt voorgesteld bij het bedrijf en bij geschiktheid zal de kandidaat een contract tekent bij de opdrachtgever en direct in dienst treden bij het bedrijf.
Uitzenden: deze vorm van dienstverlening wordt veelal gebruikt om drukke periodes, ziektes en tijdelijke invulling van vacatures op te vangen bij bedrijven door geschikte kandidaten in te lenen. Op basis van een aangevraagde functie start Groene Hart Service haar matchproces om de geschikte kandidaat te koppelen aan de aanvraag. Is deze nog niet bekend, dan wordt ook op maat via verschillende wervingskanalen een geschikte kandidaat geworven en geselecteerd voor een uiteindelijke plaatsing. De medewerker op uitzendbasis is formeel in dienst bij Groene Hart Service.

Het werving & selectieproces
Wij hebben aan een van onze uitzendkrachten gevraagd naar zijn ervaring met ons werving en selectie proces! Patrick heeft met behulp van Sylwia, intercedent bij Groene Hart Service en werkzaam op kantoor Rosmalen, via werving en selectie een vaste baan gevonden bij een van onze klanten.

“Ik had via indeed gesolliciteerd als vrachtwagenchauffeur en werd daarna heel snel benaderd door Sylwia. Ons eerste gesprek was telefonisch, waarna ik werd uitgenodigd op kennismakingsgesprek op kantoor in Rosmalen. Sylwia zou na het gesprek voor mij op zoek gaan naar de best passende werkplek a.d.h.v. mijn uitgesproken wensen. Vervolgens hebben we een paar keer gebeld en al gauw kreeg ik te horen dat ik op gesprek mocht bij een bedrijf. Dit gesprek verliep heel soepel en binnen no-time kreeg ik te horen dat ik was aangenomen! Sylwia heeft mij mega goed geholpen. Ze is een top vrouw die veel tijd en moeite heeft gestoken in het vinden van een baan die bij mij past. Daarna ben ik nog op kantoor uitgenodigd en hier heb ik champagne ontvangen! Wat ik nog nooit eerder heb gekregen. Ik ben mega tevreden met Sylwia en Groene Hart Service en zou hen zeker aan mijn vrienden aanbevelen als ze op zoek zijn naar een baan. Omdat Groene Hart Service meerdere opties vindt voor jou, wie weet wel een baan bij een bedrijf waar je zelf misschien niet op komt, en ze ontnemen de zorg naar de zoektocht van een nieuwe baan uit jouw handen!”

Het team van Groene Hart Service is natuurlijk super enthousiast voor Patrick en wij wensen hem veel succes met de rest van zijn loopbaan!


Wat kan Groene Hart Service voor u betekenen?
Heeft u een vacature waar u tijdelijk, vast of extra personeel voor kan gebruiken? In alle gevallen en geheel op basis van uw wens kunt u bij ons een vacature neerleggen! Deze pakken wij serieus op, waar we de werving voor u uit handen nemen en enkel de best passende kandidaten aan u voorstellen. Zou u graag eens met Groene Hart Service in gesprek willen gaan? Neem dan contact met ons op!

Publicatie datum: 09 augustus 2021