Regionaal Sorteercentrum West al 25 jaar personeel van Groene Hart Service

Regionaal Sorteercentrum West (RSW) houdt zich bezig met de recycling van puin, houtafval en bouw- en sloopafval tot waardevolle secundaire bouw-, grond-, en brandstoffen en daarnaast compostering en opwerking van biomassa. Het bedrijf in Den Haag Zuid werd ongeveer in dezelfde tijd dat Groene Hart Service ontstond opgericht. Inmiddels wordt de sorteerlijn van RSW al 25 jaar lang gerund door een ploeg Poolse uitzendkrachten van Groene Hart Service. Waar in het begin nog op een klein terrein handmatig werd gesorteerd door onze medewerkers, wordt er nu zo’n 150.000 ton afval op jaarbasis tot grondstof verwerkt.
Marcel Blaas, Algemeen Manager bij RSW en al 25 jaar ons contactpersoon, vertelt waarom hij na al die jaren nog steeds zo tevreden is met Groene Hart Service als leverancier van recyclingpersoneel.

Al 25 jaar zaken met hetzelfde uitzendbureau
“Toen wij net begonnen waren liepen hier de eerste Poolse medewerkers van Groene Hart Service al rond, kan ik mij nog goed herinneren. Grappig is dat één van de eerste Poolse medewerkers die hier werkte binnenkwam zonder loopbaankansen in Nederland, maar inmiddels chauffeur is op een portaalwagen en hier regelmatig zijn bouw-/sloopafval komt brengen. Helemaal gesetteld met een gezin in Nederland en nog steeds ‘kind aan huis’ hier. Zo’n soort familie zijn wij, als bedrijf zijnde.”, begint Marcel te vertellen over de historie met medewerkers van Groene Hart Service.

“Dat ik al 25 jaar zaken doe met hetzelfde uitzendbureau is het grootste compliment dat ik jullie kan geven”, zegt Marcel. “In mijn netwerk beveel ik jullie diensten met regelmaat aan. Het feit dat ik vertel dat ik al 25 jaar zaken doe met hetzelfde bureau, is argument genoeg. Meer woorden hoef ik er niet aan vuil te maken.”

Dezelfde normen en waarden
“Het is makkelijk zaken doen met Groene Hart Service, wij delen namelijk dezelfde normen en waarden. Korte lijnen in de organisatie, altijd contact met dezelfde personen die al jaren bij Groene Hart Service werkzaam zijn, gewoon veel stabiliteit. Dat hebben wij nodig!”

Één van de grote voordelen die RSW ervaart is dat het Poolse personeel door Groene Hart Service is gehuisvest in de buurt. Op 200 meter van ons bedrijf woont de sorteerploeg. “Ze zijn een hecht team, letten goed op elkaar en laten elkaar niet barsten. Dat zorgt voor hoge productiviteit en laag ziekteverzuim. We behandelen ze bovendien gewoon als eigen personeel, ze drinken ook een drankje mee op vrijdagmiddag.”

Groot worden door klein te blijven
Dat Marcel het 25-jarig bestaan van Groene Hart Service helemaal heeft meegemaakt is bijzonder te noemen. “Je ziet zo’n organisatie groeien, professioneler worden. Maar niet ten nadele. ‘Groot worden door klein te blijven’ is wat ze typeert. Ze hebben hun bedrijfscultuur weten te behouden: een laagdrempelige no-nonsense cultuur. Dat maakt het fijn om zaken te doen. Zoals in iedere zakelijke relatie is er heus wel eens wat, maar je weet gewoon dat het goed wordt opgelost.”

Algemeen Manager Marcel Blaas op het terrein van RSW

Publicatie datum: 12 april 2021