OEKRAÏNERS VINDEN HUN DRAAI AAN DE SORTEERLIJN

SINDS EEN AANTAL MAANDEN HEEFT UITZENDBUREAU GROENE HART SERVICE EEN GROTE GROEP OEKRAÏENSE VLUCHTELINGEN AAN HET WERK IN DE RECYCLINGBRANCHE. VOLGENS DIRECTEUR/EIGENAAR TIMO NIEMEIJER NAAR VOLLE TEVREDENHEID VAN ZOWEL DE UITZENDKRACHTEN ALS DE BETREFFENDE BEDRIJVEN. EN DIT IN EEN TIJD VAN EEN ENORM KRAPPE ARBEIDSMARKT. ZEKER IN DE RECYCLINGBRANCHE.


Zijn dochter Sifra, de nieuwe commercieel directeur van Groene Hart Service (GHS), valt haar vader bij: “De medewerkers zijn zeer gemotiveerd om aan de slag te gaan. Zij zijn vaak al maanden opgevangen in een noodopvang en staan te springen om zich nuttig te maken. Een grote groep is bovendien beschikbaar om direct aan het werk te gaan.” De Oekraïense mannen en vrouwen worden vanuit Reeuwijk, Amsterdam, Apeldoorn, Nieuwegein en Rosmalen geplaatst bij de vele klanten van GHS. Timo Niemeijer: “Meestal inclusief een bedrijfsauto en eventueel noodzakelijk gereedschap.”


De goedlachse directeur, die zo’n 27 jaar geleden het bedrijf startte, benadrukt dat de Oekraïners zonder al te veel problemen kunnen meedraaien bij de klanten in de recyclingbranche. Veelal aan de sorteerlijnen. “Sommigen spreken Engels, anderen alleen Oekraïens of Russisch. Vandaar dat wij een speciale afdeling hebben opgezet, met vier medewerkers die zich alleen bezig houden met het werven en plaatsen van mensen uit de Oekraïne. Zij spreken Oekraïens en/of Russisch en kunnen dus makkelijker de helpende hand bieden. We hebben inmiddels zo’n 250 mensen aan het werk in de recycling, dus je kunt wel spreken van een succes.”

Groei
Uitzendbureau Groene Hart Service, met het hoofdkantoor in Reeuwijk en ook een wervingskantoor in Polen, begon in 1997 als eenmansbedrijfje in Gouda. Als financieel directeur bij een aannemingsbedrijf zag Timo Niemeijer dat er nogal wat ‘schimmigheid’ bestond in de wereld van het verhuren van (tijdelijke) arbeidskrachten. “Vanuit de overtuiging dat we het beter zelf konden gaan opzetten is toen ons eigen uitzendbureau Groene Hart Service opgezet. Eerst voornamelijk voor de aannemer waar ik werkte, maar al snel ook voor andere bedrijven.”


Door de jaren heen is GHS enorm gegroeid, met zo’n veertig medewerkers op kantoor en zeshonderd uitzendkrachten buiten aan het werk. Niemeijer: “Met de komst van Sifra in de directie is de continuïteit beter gewaarborgd en kan de tweede generatie verder Groene Hart Service uitbouwen.”

Recycling
Vanaf de oprichting is Groene Hart Service actief in de recycling en is deze sector uitgegroeid tot een van de kernactiviteiten. “We zijn inmiddels op meer dan dertig locaties in de recycling aan het werk. “Binnen de leiding van ons bedrijf zit de nodige kennis van de branche. Door die achtergrond kunnen wij meedenken in het optimaliseren van het werkproces. Ook beschikken we over een zeer grote pool uitzendkrachten uit de recycling. Wie voor personele uitdagingen staat en hulp nodig heeft, kan het beste bellen met Sifra Niemeijer: op 06-83521742.


Bron: Recycling Magazine 

Tekst Willem-Jan Schampers | Foto’s Willem-Jan Schampers/Groene Hart Service

Publicatie datum: 13 november 2022