Marco - Leerling timmerman

Marco, 27 jaar, werkt aan zijn toekomstdromen. Met een BBL timmermans-opleiding leert hij alle kneepjes van het vak.

Mijn carrière startte ik als koerier, maar ik ontdekte na een aantal jaar dat daar geen toekomst meer in zat. Na wat nadenken kwam ik uit bij het timmermans-vak, dit leek me wel wat. Ik ben online gaan zoeken naar geschikte werkplek om mijn BBL-opleiding tot timmerman te kunnen combineren en kwam een vacature tegen bij Groene Hart Service. Aangezien ik in Alphen aan den Rijn woon en de vestiging Reeuwijk lekker dichtbij was, heb ik mijn CV en motivatiebrief toegestuurd. Hierdoor werd er direct contact met mij opgenomen. Met een van de intercedenten had ik een goed gesprek, het klikte meteen. Vrije dagen en weekenden was ik niet meer gewend omdat ik veel werkte, dus de overstap voelde als een opluchting. Ik heb de weekenden en de avonden weer vrij. Mijn sociale leven kreeg daardoor een boost!

Sinds augustus 2022 ben ik gestart met de BBL-opleiding. Naast mijn twee jarige opleiding heb ik een normaal salaris én ik behaal mijn diploma, wat ik zeer belangrijk vind. Met het huidige personeelstekort in vele sectoren, denk ik dat het juist de toekomst is om voor een vak te kiezen waarbij je met je handen werkt. Het aantal mensen dat dit tegenwoordig nog doet is in mijn ogen schaars. En als je het mij vraagt... is het toch veel leuker om op de bouwplaats te werken in plaats van achter een bureau te zitten?

Afwisselend, geen dag hetzelfde
Rond half zeven kom ik aan op de werklocatie, pak een bak koffie en klets wat met collega’s. Daarna gaan we aan de slag. René, de assistent uitvoerder, leert mij alle kneepjes van het vak. Hij heeft veel ervaring en daarom kan ik ontzettend veel van hem leren. Gedurende de dag voeren we renovatiewerkzaamheden uit zoals profielen stellen, tegelen, bekistingen maken en zagen. Er is geen dag hetzelfde. Dit maakt het vak leuk en motiverend.

Familie
Mijn vader heeft altijd een eigen bouwbedrijf gehad waardoor ik in aanraking ben gekomen met het vak. Vanaf kleins af aan vind ik het al interessant als hij iets aan het maken was. Ik ben erachter gekomen dat ook mijn interesses bij het timmermans-vak liggen. Sinds ik aan het werk ben als leerling timmerman leer ik werkzaamheden zelfstandig uit te voeren. Dit is natuurlijk ook handig voor de toekomst. Als ik straks mijn eigen huis heb, kan ik alles zelf doen. Wat handig om handig te zijn.

Groene Hart Service
Al vanaf het allereerste moment heb ik een goede relatie met Groene Hart Service. Persoonlijk vind ik dat alle zaken goed geregeld zijn. Als ik ergens mee zit of wil sparren, kan ik het uitzendbureau bellen om advies te vragen. Wanneer ik ziek ben, word er contact met mij onderhouden. Er is altijd iemand die op je let en een oogje in het zeil houdt. Ik zou het iedereen aanraden. Naast het feit dat er mensen zijn die het beste met je voor hebben zijn er ook diverse opleidingsmogelijkheden of cursussen mogelijk zoals het behalen van je VCA.

Toekomstdromen
Mijn droom is om een ondernemer te worden in de bouwbranche. Als ik een boodschap over mag brengen naar jongeren zou ik zeggen, doe écht iets wat je leuk vindt. Maak iets van je toekomst, er zijn zoveel mogelijkheden, als je maar wilt. Als je, net zoals ik, plezier hebt in het werk en mensen om je heen hebt, die je verder willen helpen... dan komt alles goed.
Publicatie datum: 28 november 2022