Keurmerk biedt flexkrachten perspectief op een vak leren in de praktijk

Groene Hart Service heeft onlangs het keurmerk Leerwerkintermediair ontvangen. Daar zijn we erg blij mee! Al jarenlang stimuleert Groene Hart Service haar medewerkers om door te groeien en biedt daarom gratis vele cursussen aan. De ambitie om nóg meer te kunnen doen op het gebied van opleiding en ontwikkeling heeft geresulteerd in het dit keurmerk. Daarmee mogen wij nu ook BBL-trajecten aanbieden aan onze medewerkers.

Het keurmerk Leerwerkintermediair wordt uitgegeven door de Stichting Doorzaam en borgt de kwaliteit van BBL-trajecten via een uitzendorganisatie. Een BBL-traject houdt in dat een medewerker 4 dagen aan de slag gaat in de gewenste functie en 1 dag naar school gaat. Zo leert de medewerker het vak in de praktijk bij een erkend leerbedrijf. Uit ervaring is bovendien gebleken dat het slagingspercentage van BBL-trajecten via een uitzendorganisatie hoger is dan rechtstreeks bij de opdrachtgever.

“Wij laten onze flexkrachten graag groeien in hun ontwikkeling, daar zetten wij nét dat stapje extra voor. Met dit keurmerk kunnen wij onervaren krachten of zij-instromers nu het perspectief bieden op het leren van een vak in de praktijk”, vertelt opleidingscoördinator Elton. “Er zijn natuurlijk al jaren tekorten aan vakmensen, mensen die werken met hun handen. Denk aan timmermannen, metselaars, hoveniers. Ook wij kunnen die functies soms moeilijk invullen. Met de BBL-trajecten die we hebben samengesteld met onze opdrachtgevers in vele vakgebieden willen wij de stap om een vak te leren makkelijker maken voor onze flexkrachten. Zo kunnen we hopelijk de tekorten op de arbeidsmarkt invullen.”

Ben jij degene die een vak liever in de praktijk leert dan jarenlang in de schoolbanken? Je kunt dan direct starten met werken én ontvangt dus meteen een goed salaris terwijl je je diploma behaalt. Meld je aan voor een BBL-traject, waarin je 4 dagen gaat werken bij één van onze opdrachtgevers en één dag naar school gaat. Wij begeleiden je in dit traject en helpen je bij het kiezen van een opleiding. Om je aan te melden, mail je naar Elton via est@groenehartservice.nl.
Publicatie datum: 25 november 2021