Grote groep Oekraïners op zoek naar werkplek

Sinds vorig jaar heeft uitzendbureau Groene Hart Service (GHS) zo’n 100 Oekraïense vluchtelingen aan het werk, die na het gedwongen moeten verlaten van hun thuisbasis stonden te springen om een stabiele baan in Nederland. Een groot gedeelte daarvan werkt in de agrarische- en groensector. Naast de gebruikelijke 20 Nederlands- en Poolstalige onderhoudsploegen in het groen die GHS jaarlijks uitzendt, had GHS in 2022 bijna 20 Oekraïense groenploegen aan het werk. Naar volle tevredenheid van de klanten! In een tijd van een enorm krappe arbeidsmarkt is dat een welkome aanvulling van het personeelsbestand voor veel bedrijven. “De medewerkers zijn zeer gemotiveerd om ook dit seizoen weer aan de slag te gaan. Zij zijn vaak al maanden opgevangen in een noodopvang en staan te springen om zich nuttig te maken. Een grote groep heeft bovendien vorig seizoen al ervaring opgedaan en is beschikbaar om direct aan het werk te gaan,”, vertelt Sifra Niemeijer, commercieel directeur van Groene Hart Service.

Het hart voor mensen, dat al meer dan 25 jaar de basis is van alle werkzaamheden van uitzendbureau GHS, heeft ons ertoe gezet om een stapje extra te zetten voor deze mensen. Een vast team van vier Russischsprekende recruiters is inmiddels niet meer weg te denken uit de organisatie van GHS en houdt zich dagelijks bezig met het bezoeken van vluchtelingenlocaties, kennismaken met de juiste kandidaten en het begeleiden van kandidaten naar een stabiele baan in de agrarische- en groensector.


De ervaring leert dat deze medewerkers zonder problemen kunnen meedraaien in de organisatie bij veel van onze klanten. Sommige medewerkers spreken Engels, anderen alleen Oekraïens of Russisch. Dankzij de Russischsprekende contactpersonen van GHS, die de medewerkers kunnen begeleiden op hun eerste werkdag en kunnen helpen met vertalingen tijdens de instructie, is de taal geen belemmering om deze groep medewerkers in uw organisatie een werkplek te bieden.

Wilt u meer informatie of Oekraiense medewerkers inzetten?


Kan Groene Hart Service u helpen met anderstalig personeel of heeft u vragen? Neem contact op met Sifra Niemeijer via 06-83521742 of via sn@groenehartservice.nl.

Meer informatie over het inzetten van anderstalig personeel vindt u hier.

Publicatie datum: 16 februari 2023