Een vrouw in de wereld van de boomverzorging

Toen ik op een dag door het dorp reed, zag ik een grote poster van GHS hangen. Dit trok mijn aandacht en thuis heb ik gelijk de vacatures op de website bekeken. Toen ik de vacature voor bomenverzorgster zag staan, dacht ik gelijk: dit wil ik proberen! De natuur ingaan met toeristen was tijdens mijn werk als gids namelijk het leukste om te doen. Ik stuurde mijn motivatie en CV gelijk op en een paar dagen later startte mijn carrière als bomenverzorgster.

Een jaar geleden begon in als leerling assistent boomverzorger. Hier leerde ik alles over het verzorgen van bomen en planten, het omgaan met machines en gereedschap en heb ik mijn hoogtevrees overwonnen door een hoogwerker van 22 meter hoog te beklimmen. Hoewel je zou denken dat mijn grootste uitdaging mijn hoogtevrees zou zijn, vond ik het eigenlijk nog spannender om in een mannenwereld te werken. Achteraf was dat helemaal niet nodig, want ik heb echt top collega’s! Voor mij is dit de beste branche waarin ik heb gewerkt. Daarom ben ik ook extra blij dat ik onlangs een vast contract heb gekregen bij mijn werkgever.

Alhoewel de mannen in mijn team al gewend zijn aan een vrouw in het team, is dit voor buitenstaanders soms wel anders. Het gebeurt bijna dagelijks dat mensen even stoppen of zelfs uit hun huis komen om te kijken hoe ik dit werk aan het doen ben.

Van alle uitzendbureaus waar ik contact mee heb gehad is geen een zo goed als GHS. Wat ik het fijnst vind aan GHS is de manier van communiceren. Ze zijn heel open en direct waardoor ik mij gelijk thuis voelde in het bedrijf.

Mijn advies aan anderen die dit werk ook willen doen? Alles is mogelijk, zolang je enthousiast bent, positief blijft en geduld hebt. Hoe meer je omhoog klimt, hoe minder je hoogtevrees wordt en hoe meer je met machines werk, hoe minder gecompliceerd het uiteindelijk zal zijn. Natuurlijk kan het soms even zwaar zijn, maar onthoud dat Rome ook niet in een dag is gebouwd.

“Alles is mogelijk, zolang je enthousiast bent, positief blijft en geduld hebt.”

Publicatie datum: 03 juni 2024