De voordelen van het inlenen van een BBL-leerling

Het aannemen van een BBL-leerling kan een slimme zet zijn voor uw organisatie! In een tijd van een krappe arbeidsmarkt, kan dit een oplossing zijn om aan uw personeelsbehoefte te voldoen, zeker wanneer gekwalificeerd personeel schaars is. Wij vertellen u wat de voordelen zijn en wat onze klant hierover zegt!

  • Wij nemen u het werk uit handen
    Samen brengen wij uw personeelsbehoefte in kaart. Voor welke functie bent u op zoek naar een BBL-leerling? Als we dat weten, komen wij graag kennismaken met uw organisatie en het soort werk dat de BBL-leerling moet gaan doen. Daarna zoeken we in onze huidige pool of we een geschikte leerling hebben die matcht met uw wensen. Zo niet, dan starten wij de werving voor een nieuwe leerling en voeren wij de intakegesprekken. Hebben we de juiste leerling gevonden? Dan stellen we deze middels een CV aan u voor, zodat u kunt bepalen of u persoonlijk kennis wilt maken met de leerling.

  • Maatwerk opleiding
    BBL-leerlingen volgen een combinatie van werken en leren, waarbij ze op school leren en tegelijkertijd praktijkervaring opdoen binnen uw erkende leerbedrijf. Terwijl ze leren, brengen ze verse kennis en energie in. Ze brengen frisse ideeën, hebben een andere kijk op zaken en brengen enthousiasme met zich mee, wat kan leiden tot vernieuwing binnen uw team.

  • Investeren in een toekomstige medewerker
    Het inlenen van een BBL-leerling is een investering in de toekomst van uw organisatie. BBL-leerlingen kunnen specifiek worden opgeleid om aan uw behoefte te voldoen. Terwijl u hen alle kneepjes van het vak leert, bouwt u een band op en krijgt de leerling een goed beeld van uw bedrijfscultuur. Wanneer u merkt dat een BBL-leerling goed past binnen uw organisatie en voldoet aan uw verwachtingen, heeft u de mogelijkheid om hen na een bepaalde tijd in vaste dienst te nemen. Dit verzekerd u van toekomstige gekwalificeerde medewerkers.
Ervaring uit de praktijk. Wat zegt onze klant?
‘De jongere generatie is onze toekomst. We moeten investeren in opleidingen. Als we dit niet met elkaar doen, hoe staan we er dan over tien jaar voor? Eigenlijk vind ik dat iedere organisatie een BBL-leerling in dienst zou moeten hebben. Je biedt de mogelijkheid om een nieuwe generatie de kneepjes van het vak te leren. Deze generatie hebben we hard nodig in de toekomst. Het is lastig om zelf BBL-leerlingen te vinden en daarom zijn we blij dat GHS ons hier een uitkomst in geboden heeft!’ Jan - Afdelingsmanager bouw
Publicatie datum: 23 mei 2024