“De recyclingbranche is een ons-kent-ons wereldje”

“Persoonlijk contact en een goede sfeer, daar drijft ons team op.” Dat is de visie van Mark van der Grijp (45), als drijvende kracht achter het Poolse team van uitzendbureau Groene Hart Service. Hij houdt van die informele sfeer en betrokkenheid in zijn werk, niet alleen met zijn contacten bij klanten maar ook binnen zijn team. “Dat is onze kracht naar mijn idee. Die persoonlijke band is erg belangrijk in de branche waarin wij het meest actief zijn, de recyclingbranche. Een ons-kent-ons wereld, waar we makkelijk bij elkaar binnen lopen voor een bakje koffie.”

Groene Hart Service is als uitzendbureau al bijna 25 jaar actief in onder andere de recyclingsector. In de afvalinzameling, maar vooral in de afvalverwerking. De Poolse tak van Groene Hart Service is gehuisvest in Nieuwegein en levert landelijk Poolse arbeidsmigranten in sectoren als de groenvoorziening, metaal en recycling. “We leveren met name arbeidsmigranten voor de sorteerlijnen van recyclingbedrijven. We stellen Poolse sorteerploegen incl. Engels of Nederlands sprekende voorman samen, die in ploegendiensten zo’n sorteerlijn draaiend houden”, vertelt Mark over de honderden uitzendkrachten die ze als team dagelijks aan het werk hebben en vaak ook zelf huisvesten in de buurt van de werklocatie.

Zijn ervaring en netwerk in de recyclingsector komen hem goed van pas. Dat heeft Mark te danken aan zijn vroegere werk bij Shanks / Vliko, wat nu Renewi is. “Als je eenmaal in de recyclingwereld zit, blijf je daar vaak in hangen”, is Mark zijn ervaring. Destijds huurde hij vanuit zijn toenmalige rol uitzendkrachten bij Groene Hart Service in. Nu zijn de rollen omgedraaid en zit hij bij recyclingbedrijven aan tafel om mee te denken over de inzet van flexkrachten. Enerzijds is dat soms snel schakelen om bijvoorbeeld een gat in een ploeg op te vangen, anderzijds gaat het ook om dienstverlening.

“Ik word regelmatig gevraagd om mee te denken over de inrichting van het operationele proces binnen de afvalverwerking. Hoe starten we een nieuwe sorteerlijn op, hoe kunnen we dit met voldoende capaciteit zo snel mogelijk inrichten, hoe krijgen we een zo schoon mogelijk eindproduct? Dat soort vraagstukken. Wij onderscheiden ons als uitzendbureau in onze service, onze kennis van de markt. Wij weten wat er speelt. En ik vind het super leuk om daarover mee te denken en van meerwaarde te kunnen zijn!”

Over Mark
Mark van der Grijp (45) werkt al 15 jaar voor Groene Hart Service. Hij is getrouwd en woont met zijn 2 kinderen en 2 honden in Koudekerk aan den Rijn. Als teamleider van het Poolse team van Groene Hart Service houdt hij zich bezig met relatiebeheer en sales in de groen-, metaal en recyclingbranche.

Wil je eens van gedachte wisselen met Mark over de inzet van arbeidsmigranten en/of flexkrachten in jouw organisatie? Van harte welkom!


M: 0642038114
E: mvdg@groenehartservice.nl

Publicatie datum: 21 oktober 2020