Leerzame cursus over lichamelijke belasting bij fysiek werk

Vorige week is de eerste cursus ‘Slim omgaan met Fysieke Belasting’ georganiseerd bij Groene Hart Service op de vestiging in Nieuwegein. Samen met cursusleider Iels den Dekker, een ervaren werkcoach, hebben de cursisten doorgenomen welke lichamelijke klachten specifiek op hun werksituatie van toepassing kunnen zijn. Ieder beroep vraagt immers andere omgang met fysieke belasting, dus het was erg prettig dat dit per persoon werd bekeken.

Natuurlijk wil elke opdrachtgever dat je hard werkt. Echter, je loopbaan is geen sprintrace, maar het is de bedoeling dat je in goede gezondheid je pensioen haalt. Ook wil geen enkele werkgever dat een werknemer ziek wordt door de werkzaamheden die hij heeft moeten uitvoeren.

Tijdens de cursus werden de deelnemers door een confronterend filmpje gewezen op de gevolgen van een handicap/ziekte/arbeidsongeschiktheid. Na deze bewustwording werd er uitgebreid aandacht besteed aan de verschillende werkzaamheden waarmee je in de bouw of groensector te maken kan krijgen. Er werd geadviseerd hoe je deze werkzaamheden op zo’n manier uitvoert dat je je lichaam niet te zwaar belast. Veel praktische tips over het slim en correct gebruiken van de hulpmiddelen en gereedschappen, maar ook je lichaam zelf.

De deelnemers waren erg enthousiast na afloop!

Roberto Polanen
“Fysieke Belasting is een leuke training, voor mij echt een stukje bewustwording dat je je lichaam niet kapot moet werken. Ik kreeg handige tips, bijvoorbeeld over het aanspannen van je buikspieren, zodat je je rug minder belast. Een goede training om ‘slimmer te werken’!”

Heb jij ook fysiek werk? Meld je aan!

Groene Hart Service vindt Duurzame Inzetbaarheid van flexwerkers erg belangrijk! Heb jij ook interesse in deelname aan de cursus “Slim omgaan met fysieke belasting”, meld je dan aan op www.groenehartservice.nl/aanmelden.

Wanneer je vragen hebt over Duurzame Inzetbaarheid of andere zaken kun je ook altijd even contact opnemen met een van de intercedenten op jouw vestiging.