BLOG: Intercedent worden, hoe doe je dat?

Intercedent worden, hoe doe je dat?Als je me een jaar geleden had gevraagd wat ik op dit moment voor werk zou doen, dan had dat van alles kunnen zijn. Mijn voetbaltrainer Bryan zag een talent in me, als extra kracht in zijn pas geopende vestiging  van uitzendbureau Groene Hart Service. Ik besloot de kans met beide handen aan te pakken en te gaan voor een baan als Intercedent. Voor mij op dat moment nog een functie met een groot  vraagteken!

Ik had Bryan in de voetbalkantine  al eens horen praten over zijn vestiging  en hij gaf meerdere keren aan dat de uitzendbranche echt iets voor mij zou zijn en dat hij het hartstikke druk had. Ik heb daar alleen nooit zo serieus over nagedacht, wist niet goed of het wel iets voor mij zou zijn. Tot zijn  telefoontje, met de vraag of ik het zag zitten om voor Groene Hart Service te komen werken.

Nieuwe uitdaging als Intercedent
Nu ben ik al bijna een jaar in dienst bij Groene Hart Service als Intercedent en heb ik het ontzettend naar mijn zin! Door bij een startende vestiging te beginnen maak je de groei vanaf het begin mee en leer je de uitzendkrachten die al aan het werk waren snel kennen. Ontzettend leuk!

Mijn werkzaamheden zijn heel divers; het werven en selecteren van kandidaten, voeren van intakegesprekken, contact met klanten en uitzendkrachten, de planning, de personeels- en vestigingsadministratie. Elke dag is anders en dat maakt het erg leuk en uitdagend. Ik heb een hoop moeten leren, omdat deze branche natuurlijk totaal iets nieuws voor mij was. Doordat we op vestiging Amsterdam maar met z’n tweeën werken ben je al snel genoodzaakt om dingen zelfstandig uit te voeren. Ik denk wel dat dat positief is geweest, omdat je het zo het snelst oppikt.

Opleidingen en certificaten behalen
Groene Hart Service is een mooie organisatie om voor te werken. Ze bieden je de kans om door te groeien. Zo heb ik begin dit jaar mijn VIL VCU mogen halen, een cursus waardoor ik in staat ben mijn flexpersoneel de juiste (veiligheids)instructies te geven. Ook ben ik vorige week met een 7,7 geslaagd voor mijn SEU-opleiding. De SEU is een soort stoomcursus om in een paar maanden tijd alles over wet- en regelgeving en vakkennis binnen de uitzendbranche te leren. Dat was weer even omschakelen moet ik zeggen! Het is een tijd geleden dat ik in de boeken heb gezeten, maar gelukkig heeft het zijn vruchten afgeworpen.

Dankbaar werk
Wat ik het leukste aan mijn werk vind, is dat je mensen de kans biedt om aan een baan te komen. Je zult het uiteindelijk zelf moeten doen, maar soms heb je iemand nodig om ergens binnen te komen, zoals ik Bryan nodig heb gehad.

Wil je ook aan de slag als Intercedent? Ik zoek nog een collega in Reeuwijk!

 

Delano Schreuders

23 jaar
Intercedent Groene Hart Service