Bereid je goed voor op werken in de kou

Werk je in de bouw, groenvoorziening of een ander beroep buiten? Dan is het belangrijk dat je je in de winterperiode goed voorbereid op de kou. We hebben afgelopen weken al een beetje mogen proeven aan de winter, maar dat gaat de komende maanden vast vaker gebeuren. Niet alleen kou, maar ook wind en regen kunnen het werk dat je buiten doet weleens belemmeren. Bereid je dus goed voor met de volgende tips:

 

Kleed je in lagen aan

Als het koud is buiten, dan is het slim om je in lagen aan te kleden. Zo kun je altijd wat uitrekken als het toch warmer is dan je denkt, als je fysiek bezig bent waardoor je het warm krijgt of wanneer je even naar binnen gaat. Trek bij voorkeur drie lagen aan.

 

Groene Hart Service Muts

Wist je dat wij voor iedere medewerker een Groene Hart Service muts beschikbaar hebben? Lekker warm tijdens de echt koude dagen! Wil je er één hebben, vraag er even naar bij je vestiging!

 

Houd het weerbericht in de gaten

Houd het weerbericht goed in de gaten te houden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Als er regen voorspeld is, neem dan altijd regenkleding mee, als is het maar voor de zekerheid. Kijk bovendien goed naar de temperatuur en met name naar de gevoelstemperatuur (buienradar.nl geeft dit goed aan). Soms lijkt het namelijk niet koud, maar door een koude wind kan de gevoelstemperatuur ver beneden de normale temperatuur liggen.

 

Eten en drinken

Zorg er tenslotte voor dat je regelmatig wat eet en drinkt. Je lichaam heeft meer energie nodig wanneer het koud is, omdat je lichaam hard werkt om warm te blijven. Zorg er dus voor dat je goed ontbijt, regelmatig iets tussendoor neemt en op tijd luncht.