Financiële hulplijn / vertrouwenspersoon

Het kan voorkomen dat je door omstandigheden in financiële problemen raakt. Wij kunnen als werkgever deze problemen niet voor jou oplossen maar we willen je wel helpen.

Het is in zo’n situatie belangrijk om niet verder in de problemen te komen door andere schulden te laten ontstaan. Let er daarom op dat je op tijd je huur of hypotheek betaald, maar ook je zorgverzekering, telefoonabonnement en andere vaste lasten omdat de schulden anders verder oplopen. Vergeet niet de brieven en e-mails die je (van schuldeisers) ontvangt te openen en contact te houden met deze partijen. Wanneer je hier hulp bij nodig hebt, kun je anoniem en kosteloos aankloppen bij de (financiële) vertrouwenspersoon van Groene Hart Service.

Loonbeslag

Wanneer je schulden hebt kunnen deze ook terecht komen bij een deurwaarder die uiteindelijk een loonbeslag legt.  Jij werkt bij Groene Hart Service en daarmee zijn wij jouw juridisch werkgever en ontvang je van ons jouw loon. Wanneer er door een deurwaarder een loonbeslag op dat loon wordt gelegd, zijn wij verplicht om daar aan mee te werken. Dit heeft gevolgen voor jouw wekelijkse uitbetaling omdat je daar nog maar een deel (de beslagvrije voet) van ontvangt. Het overige deel wordt overgemaakt aan de deurwaarder. Op deze manier wordt de openstaande schuld bij de deurwaarder afgelost.

Beslagvrije voet

Ook wanneer er een loonbeslag op jouw inkomen wordt gelegd heb je recht op een bestaansminimum. Dit wordt de beslagvrije voet bedoeld. De beslagvrije voet is het minimumbedrag waar je recht op hebt om in je levensbehoefte te voorzien. Het is belangrijk dat de deurwaarder de juiste beslagvrije voet hanteert.

Controleer daarom altijd de beslagvrije voet. Dit kun je zelf doen op http://www.uwbeslagvrijevoet.nl/ of door contact op te nemen met onze financiële vertrouwenspersoon

Assistentie bij WW-aanvraag

Wanneer er geen of weinig werk is kan het verstandig zijn om een WW-uitkering aan te vragen. Wanneer je hier niet in thuis bent en hulp nodig hebt kun je ook altijd even aankloppen bij onze financiële hulplijn